öntözőrendszerek
szivattyúk
Vissza a Főlapra!
kertek, parkok
sportpályák

 
 
   
KERTÉPÍTÉS

 

 
 
         A legtöbb esetben az öntözőrendszer telepítése nem önállóan, hanem nagyobb beruházás keretében, tereprendezés, vagy zöldfelületek kialakításával egyidőben történik. Az öntözőrendszerek telepítése, fenntartása, átalakítása és felújítása azonban nem egyszerűen kertészeti jellegű, hanem elsősorban víztechnikai, speciális épületgépészeti feladat. Az öntözőrendszer telepítés során persze ügyelni kell a terület kertészeti kialakításának feltételeire, sőt, szorosan együtt kell működni a terület kertészeti munkálatait végző szakemberekkel is, de a szükséges feltételek ismeretén túl az öntözéstechnika másirányú szakmai képzettséget kíván.
 
         Sajnos azonban alapvető, s az utóbbi évek sok gyenge minőségű, hosszútávú használatra alkalmatlanul telepített öntözőrendszerének ismeretében nem megkerülhető szempont az, hogy a kertészeti vállalkozások többsége nincs birtokában a megfelelő képzettségnek. Ennek gyakran az a következménye, hogy ezek a vállalkozások - bár a kertépítés területén amúgy kiváló munkát végeznek - nem képesek színvonalas öntözőrendszerek készítésére, vagy az elvárható minőségi szint teljesítésére. Bizonyára nem túl nagy tévedés azt állítani, hogy például a víztechnológiai ismeretek birtokában dolgozó bármely kazántechnikai vállalkozás rövid időn belül jobb színvonalú öntözőrendszerek kialakítására lenne képes, mint sok kertészeti vállalkozás akár többéves "tapasztalat" birtokában is.
 
         Szerencsére a minőségi és szakmai elvárások növekedése nyomán egyre több kertépítéssel és fenntartással foglalkozó cég ismeri fel, hogy az építőipar más területeihez hasonlóan a leghatékonyabb megoldás a speciális feladatok megosztásában, az együttműködésben rejlik. Ez természetesen mindkét irányban igaz. Talán nem haszontalan megemlíteni, hogy a mi cégünk személyi állománya például a legmagasabb szinten rendelkezik mindazokkal a botanikai és növényfiziológiai ismeretekkel, amelyek a kertészeti munkálatok elvégzéséhez szükségesek. Ennek ellenére mégis úgy gondoljuk, hogy saját kivitelezésű kertépítési szolgáltatások helyett a hatékony munkavégzés garanciáját azok a velünk szorosan együttműködő kertészeti partnerek adják, akik hosszú évek kertépítési és fenntartási gyakorlatával a napi gyakorlat szintjén rendelkeznek.
 
         Amennyiben tehát Ön kertépítés, kertrendezés, esetleg fenntartás iránt érdeklődik, mégis feltétlenül érdemes felvennie velünk a kapcsolatot. Az általunk kínált együttműködési konstrukcióban, kertészeti partnereink közreműködésével a szükséges munkálatok gyorsan, jó minőségben elvégezhetők. Ha a munkálatok során öntözőrendszer építésére is sor kerül, szolgáltatásunkkal természetesen mi is szívesen állunk rendelkezésre.
 
 

Vissza az oldal tetejére! Vissza az oldal tetejére!