Kezdőlap
 
 
 
 
ÖntözőDoktor
- - - -
PORT öntözés- és szivattyútechnika
 

 
Tel.: (30)-335-9515
E-mail: info@ontozodoktor.hu
Facebook: ÖntözőDoktor
 

FONTOS !!!

  Azon öntözőrendszerek esetében, ahol a vízellátást kútról biztosítják, 2018 év végéig szükséges lehet a kút regisztrációjának utólagos megoldása.

  Mivel a kezelésünkben lévő kutak szinte kivétel nélkül az első vízadó rétegből nyerik az öntözővizet, az újonnan megjelent rendeleti szabályozás, amelyik a vízbázisok védelmére való hivatkozással kötelezővé teszi a regisztrációt, elvi(!) alapon nem volna szükséges, mert az első - nem biztonságosan "tiszta" - vízadó rétegnek semmi(!) köze nincs a védendő vízbázishoz. Ezért a határidő rövidsége és az elvi szempontok miatt információim szerint a közeljövőben a hatályos regisztrációs kötelezettség pontosítása és a határidők újabb - törvényi szintű - módosítása várható.

  Ugyanakkor tény, hogy pillanatnyilag erre a várakozásra nem lehet számítani - így azt javasolom, hogy mindenekelőtt vegyék fel a kapcsolatot a kutat készítő vállalkozóval (vagy ha a kútfúró személye nem ismert, akkor egy helyi szakemberrel), aki a munkáról utólagos igazolást állíthat ki, valamint tájékozódjanak az adott területen illetékes önkormányzatnál a pontos teendőkről.

  Másrészt viszont azt is javasolnám, hogy amennyiben egyéb szempontok és helyi előírások nem feltétlenül indokolják, akkor a regisztrációt egyelőre ne véglegesítsék, mert még az is elképzelhető, hogy a korábbi - de a köztársasági elnök által törölt - törvény vonatkozó és ésszerű részeit az elvi szempontokból kiindulva az országgyűlés végül mégis újra törvénybe iktatja.

  Sajnos az adminisztrációval kapcsolatban személyesen nem tudunk segíteni, mert a tevékenységünket alapvetően nem érinti, és ennek megfelelően nem rendelkezünk megfelelő jogosítványokkal az igazolások kiadásával, valamint a szükséges ügyintézéssel kapcsolatban. Ezzel összefüggésben a megértést köszönjük.